Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Απέτυχε το πραξικόπημα στο Εκουαδόρ. Ελεύθερος ο Κορέα.

Από: madata.gr
Είναι κούκλος, τον μάτιασα, γ@μτο!
Σε αποτυχία φαίνεται ότι οδηγείται η εξέγερση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ώρες στο Εκουαδόρ και χαρακτηρίστηκε ως «απόπειρα πραξικοπήματος» από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας Ραφαέλ Κορέα, όταν εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί κατέλαβαν το κτίριο του Κογκρέσου και το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Κουίτο. Μάλιστα, ο πρόεδρος υποστήριξε ότι οι στασιαστές προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν στο νοσοκομείο όπου είχε καταφύγει για 12 ώρες, ωστόσο κατάφερε να τους ξεφύγει μετά από ολόκληρη επιχείρηση των δυνάμεων που τον υποστηρίζουν και να βρίσκεται πλέον πίσω στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μόλις επέστρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του Ισημερινού εμφανίστηκε στον εξώστη του κτιρίου, όπου του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή χιλιάδες υποστηρικτές του. Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ πηγές του Ερυθρού Σταυρού υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν 37 συνολικά άτομα», καθώς οι συγκρούσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του προέδρου Κορέα και τους στασιαστές αστυνομικούς γενικεύτηκαν

«Πιστέψτε με, όταν ελευθερώθηκα και μου είπαν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας αστυνομικός που έπεσε νεκρός, έκλαψα, όχι από φόβο, αλλά από τη λύπη», ανέφερε πάντως ο Κορέα απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, λίγο μετά τη σωτηρία του. Με εντολή του παύτηκε από τα καθήκοντά του ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας, ωστόσο ο Ισημερινός παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού σε διάσπαρτα σημεία της πρωτεύουσας Κουίτο μαίνονται ακόμα και αυτές τις ώρες μάχες.

Η χώρα που έφτασε στα πρόθυρα του εμφυλίου είναι κράτος μέλος του ΟΠΕΚ και ο πρόεδρος  Κορέα είναι αριστερός, μεταρρυθμιστής, κολλητός φίλος του Ούγο Τσάβες, με υψηλή δημοτικότητα λόγω των κρατικοποιήσεων των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Σημ. Ανατολής: Μπα! Θα μου πείτε. γίνονται ακόμα πραξικοπήματα στη Λατινική Αμερική; Στις μέρες μας, επί προεδρίας του δημοκρατικού, σύντροφου, μελαχρινούλη Ομπάμα; 
Αλλά τι να περιμένουμε από έναν άνθρωπο που μάθαμε τελευταίως ότι όλη η οικογένειά του ήταν στρατολογημένη και δούλευε στη CIA (γιαγιά, μαμά και όλο του το σόι...)
 


Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, ο Κορέα δήλωσε επίσης: «Εδώ, δεν θα καταλήξει όπως στην Ονδούρα… Την Επανάσταση των πολιτών δεν θα τη σταματήσει κανένας... Ηasta la victoria siempr»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου