Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τυχοδιώκτες, τζογαδόροι, πολιτικοί και πουτάνες



Αναμένονται μέρες  μεγαλείου και δόξης για την πρωτεύουσά μας, την Αθήνα, η οποία μετά τις λαμπρές στιγμές στους Ολυμπιακούς του 2004 είχε περιπέσει τελευταίως στην αφάνεια και την κακομοιριά.  (Ξέρετε το κέντρο έχει μετατραπεί σε γκέτο μεταναστών, η αγορά είναι τόπος φαντασμάτων μετά τα τόσα λουκέτα και κάτι ταλαίπωροι ιθαγενείς περπατούν στους δρόμους παραμιλώντας λογαριασμούς, προσθέσεις και αφαιρέσεις).

Όλα αυτά όμως μέχρι χθες. Γιατί από σήμερα μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΓΑΠ και εμίρη Αλ Θανί, η πρωτεύουσα αναμένεται να αλλάξει ραγδαίως όψη. Η παραχώρηση τμήματος του Ελληνικού (μέχρι και 30%), σε εταιρεία του Κατάρ για τη δημιουργία πλωτού καζίνου, ξενοδοχείου και μαρίνας για τους άραβες κροίσους που θα πλακώσουν, αναμένεται να φέρει εκτός από τα 5 δις και έναν άλλον αέρα γκλαμουριάς και ανάπτυξης στην έρημη πρωτεύουσα.
 
Φαντάζεστε τι χρήμα, τι χρυσαφικό, τι κότερα, τι χλίδα θα κυκλοφορεί στην περιοχή. Και τα «κορίτσια» τι χρυσές δουλειές θα κάνουν τώρα που λόγω κρίσης η πελατεία έχει πέσει; Ποιος την χέζει την κρίση. Ας ειν’ καλά οι κροίσοι!



Ως εκ τούτου, η πρωτεύουσα προβλέπεται να έχει λαμπρό μέλλον. «Γιατί όπου δείτε πολλούς τυχοδιώκτες, πολιτικούς και πουτάνες να συγκεντρώνονται, σημαίνει ότι ο τόπος έχει στρατηγική σημασία και θα προκόψει στην παγκόσμια ιστορία».
Quiz: Ποιος είπε την τελευταία φράση και πού αναφερόταν; Για να δω αν είστε διαβασμένοι...

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή η τελευταία φράση.
    Στην Αβάνα του Μπατίστα αναφερόταν ο τύπος; (τζόγος, καζίνα και πουτάνες, εκεί παραπέμπουν).
    Μάνος Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή