Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν στη ζυγαριά μπαίνει το κέρδος και θυσιάζονται η Γνώση και οι Άνθρωποι…

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων, έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα (94 άνθρωποι), συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο του ιστορικού αυτού εκδοτικού οίκου, από τον ΔΟΛ που τον έχει εξαγοράσει. Σήμερα Κυριακή στις 20:00 θα διαδηλώσουν έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ζητούν τη συμπαράσταση όλων των απλών ανθρώπων αλλά και των ανθρώπων του πνεύματος.





















Η συγγραφέας Αγγελική Κώττη εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους των Ελληνικών Γραμμάτων, με στίχους του Γιάννη Ρίτσου.

Κατά τη γνωστή ρήση του γενναίου οπλαρχηγού, όταν ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Όταν όμως κλείνει ένα σχολείο (βλέπε: εκδοτικός οίκος) τι ανοίγει άραγε;

Ξέρω πως κανείς από εκείνους που αποφάσισαν το κλείσιμο του εκδοτικού οίκου «Ελληνικά Γράμματα» δεν θα απαντήσει γιατί μπήκε στη ζυγαριά το κέρδος και θυσιάστηκαν η Γνώση και οι Άνθρωποι, που σε τίποτα δεν έφταιγαν. Δεν έχω αυταπάτες.

Ξέρω, όμως, επίσης, πως θα συνεχίσετε τον Αγώνα σας. Δεν έχετε αυταπάτες ότι θα είναι δύσκολος. Γι’ αυτό, μάς χρειάζεστε όλους, ως συμπαραστάτες.

Μικρή υπόμνηση- στήριξη, ας είναι τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου από τη σύνθεσή του «Γκραγκάντα»:

Είμαι κ’ εγώ απ’ την ίδια ράτσα -επιμένω - δεν το βάζω κάτω-
είπα: ο κάμπος με τις μαργαρίτες ανοιξιάτικο πρωινό με τις
καμπάνες στους λόφους
είπα: η ανάποδη ρόδινη ομπρέλα ανοιχτή γεμάτη φως
μέσα στα στάχυα
είπα: φιλί, ψωμί, σταφύλι, στήθος, άγκυρα, γυναίκα, ελευθερία
είπα στους νεκρούς: περιμένετε
- τίποτα δεν τελειώνει.

Φιλικά

Αγγελική Κώττη
Δημοσιογράφος, μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας της βιογραφίας «Γιάννης Ρίτσος: Ένα σχεδίασμα αυτοβιογραφίας» (Ελληνικά Γράμματα)

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξελίξεις στον Εκδοτικό Οίκο θα βρείτε στο μπλογκ που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου